Otvorená kuchyňa

My vám dovolíme nahliadnuť aj "pod pokrievku".

Nemáme čo skrývať, práve naopak -  chceme vám všetko ukázať! V gastronomických zariadeniach sa jedlo pripravuje takmer výlučne za zatvorenými dverami. Kuchyňa a výdaj jedál sú striktne oddelené od priestoru pre hosťa. Koncept „otvorenej kuchyne“ (front cooking) tento tradičný prístup nabúrava.
Príprava vášho jedla je založená na čerstvých surovinách a rýchlej príprave. Hostia ocenia, že môžu sledovať kuchára priamo pri práci, vidia, že kuchári nezaháľajú a sú aj ochotní dlhšie čakať na pokrm. Varenie pred hosťom kladie na zamestnancov vysoké nároky. Kuchár by mali byť suverén, komunikatívny, mal by ovládať cudzie jazyky a potrebuje aj dávku exhibicionizmu, aby dokázal z prípravy jedla urobiť šou pre hostí ;)

Zoznámte sa s naším šéfkuchárom...

Zoznámte sa s naším šéfkuchárom:

František Sedlák


Skončil školu SSOŠ Mladosť v Prešove potom odišiel do írskeho Dublinu, kde v rokoch 2014 až 2018 bol hlavným kuchárom v Rosto steak house. Naplno sa venuje a je členom projektu Šuhajici pri panvici, executive chef Šuhajici BISTRO Bardejov a spoluzakladateľ #premiumStreetFood.

Inšpiráciu berie všade okolo seba a v každej chvíli, lebo len otvorené oči nám vedia poskytnúť ten správny pohľad na gastronómiu.  Do svojich jedál sa snaží dať svoje srdce a rukopis.

"Variť je drina. Variť pre veľa ľudí je ešte väčšia drina... Ale keď ľuďom chutí je to LÁSKA K VARENIU!!! A nato sme tu, aby sme ukázali tú krajšiu stránku varenia."

"...kombinácie chutí to je moje a nebojím sa kombinovať skúšať aj keď nie stále sa to podarí.... No bez boja ne je dokonalý výsledok, preto sa vzdelávame a posúvame ďalej!

Pravá ruka šéfkuchára:

Martin Pastula

Po doštudovaní strednej školy sa vybral do Londýna. Za svoje viac ako štvorročné pôsobenie v centre pracoval po boku, a neskôr ako pravá ruka jednej z najznámejších ikon modernej gastronómie Adama Handlinga, kde spoločne dosiahli mnoho ocenení a úspechov. Po Adamovi nasledovala spolupráca takmer rok s Alexandrom Boydom (cateringy svetových rozmerov), kde  supervízoval a riadil tím vyše 20tich profesionálnych kuchárov v jednom z najikonickejších a najväčších hotelov v Londýne vôbec (St.Ermin’s Hotel). Skúsenosti ktoré nabral pri týchto šéfkuchároch sú nepopísateľné  nakoľko v tímoch boli taktiež kuchári svetových kvalít. Počas života v Londýne som sa aktívne venoval cestovaniu a spoznal rôznorodosť a pestrosť svetových kuchýň ktorá samozrejme pomohla pri rozvoji jeho kariéry.  

Čo chcem prezentovať? Modrenú a zážitkovú gastronómiu, ideu v spoločnosti o vyššej gastronómii a jej pochopenie

Rezervačný formulár

Zatúžili ste aj vy po romantickej večeri, či priateľskom, alebo pracovnom stretnutí v našej reštaurácii? Rezervujte si miesto vopred, pripojte svoje špeciálne priania ohľadne menu, či priestorové požiadavky, a my sa vám čoskoro ozveme.

Kontakt

0910 442 222 (rezervácia apartmánov, podujatia v POETIKE )
0917 215 295 (prevádzkar, reštaurácia, rezervácie akcií, osláv, stolov)
Hlavná 20, 080 01 Prešov, Slovensko

LINK pre rezervácie reštaurácie
LINK pre rezervácie ubytovania

Otváracie hodiny:
Pondelok - štvrtok: 7:00 - 22:30
Piatok: 7:00 - 24:00
Sobota: 8:30 - 23:00
Nedeľa: na objednávku

Reštauráciu a túto stránku vlastní a spravuje: DT-SMART s.r.o., Strojnícka 5, 080 01 Prešov, IČO: 46 777 555, IČ DPH: SK2023585663